Hoe kies je jou datingsite?

Wat een datingsite goed maakt is heel persoonlijk. Het proberen van datingsites is daarom echt aan te bevelen. Er zijn echter wel bepaalde aspecten te noemen waarop een datingsite zich kan onderscheiden.

Uitgebreid profiel
Het aanmaken van een profiel kan soms tijdrovend zijn, maar het is wel de basis voor succes. Zonder een gedegen profiel ben je niet vindbaar voor anderen en zijn andere niet vindbaar voor jou. Het is dus belangrijk dat je hier tijd aan besteedt. Het begint echter bij de site: welke mogelijkheden biedt de datingsite bij het samenstellen van het profiel? Betreft het een korte vragenlijst om een complete persoonlijkheidstest? De kwaliteit van de inschrijfprocedure bepaalt veel! Het kan echter ook zo zijn dat je geen zin hebt om een uitgebreid profiel in te vullen. In dat geval is het aan te raden om te zoeken naar een site waar dat niet hoeft.

Goede zoekmogelijkheden
Het kan zijn een datingsite over een kwalitatieve inschrijfprocedure beschikt. Maar ja, wat dan? Als je niet goed door de profielen kan zoeken heb je er nog niets aan. Het is dan ook belangrijk dat de site beschikt over de juiste zoekmechanismen. Voorbeelden hiervan zijn:
– Zoeken op woorden
– Profiel matching (automatisch profielen opzoeken die bij jou eigen profiel horen)
– Handmatig zoeken
– Zoeken op regio

Communicatiemogelijkheden
Nu heb je iemand gevonden… en dan? Het is wel prettig als je kunt kiezen uit verschillende communicatiemiddelen om met elkaar in contact te komen. Hier zit bij de verschillende datingsites een groot verschil. Zo beschikt de ene datingsite alleen over een mailsysteem waarbij de ander beschikt over videochatten. Het is dus zaak goed op te letten welke middelen een site ter beschikking stelt. In onze vergelijker kan je selecteren op de mogelijkheid tot videochatten.

Updates via de mail
Het ontvangen van updates via de mail kan makkelijk zijn aangezien je zo op singles wordt gewezen die aansluiten op jou profiel. Het is echter ook voor te stellen dat het niet wenselijk is om al die mail te ontvangen. Hou bij het aanmelden bij een datingsite er in iedergeval rekening mee dat je relatief veel mail zal ontvangen,

Actief ledenbestand
Een actie ledenbestand is zeer belangrijk. Slapende leden heb je niet veel aan. Het is dus verstandig om je eerst gratis in en te kijken of de site beschikt over een actief leden bestand met daters. Dit wordt vaak al snel duidelijk in de chatboxen die de verschillende sites aanbieden. Vooral ‘s avond zijn daar single te vinden.

Extra activiteiten
Er zijn verschillende datingsites die naast het internetdaten verschillende andere datingactiviteiten organiseren. Je kan hierbij denken aan speeddaten, borrels, uitjes, etc. Jezelf aansluiten bij dergelijke datingsites is meer dan alleen internetdaten. Ook dit is natuurlijk persoonlijk of je dit wilt. Je ziet in onze vergelijker of een datingsite hier aan doet.

Kiezen voor een algemene datingsite of een site die zich richt op een specifieke doelgroep?
Single en opzoek naar een date? Genoeg datingsites om uit te kiezen! Er is een trend waarneembaar waarbij een datingsite zich richt op een bepaalde doelgroep. Iedere soort datingsite heeft zijn eigen voor en nadelen. Welke datingsite echt bij je past is heel persoonlijk. In onze vergelijker kan je specifiek zoeken naar bijvoorbeeld datingsites voor senioren of hoger opgeleiden.

Voordelen van specifieke doelgroep datingsites
Het grootste voordeel van deze sites zit hem in het feit dat iedereen een voorliefde heeft voor een bepaalde passie/hobby, of hetzelfde soort achtergrond heeft. Tijdens het daten kan dit zijn voordelen hebben, maar dit is natuurlijk persoonlijk.

Nadelen van specifieke doelgroep datingsites
Sites zijn over het algemeen minder deskundig iets wat zich ook weerspiegeld in het feit dat de ledenbestanden van dergelijke datingsites lager liggen. Daarnaast kom je op dergelijke sites uiteindelijk voornamelijk gelijk gestemde tegen wat in een relatie ook niet altijd goed uitpakt.

Uiteindelijk is jou keuze voor een datingsite heel persoonlijk. Het is dan ook aan te bevelen verschillende sites uit te proberen om uiteindelijk een gedegen keuze te maken. Onze vergelijker kan je in ieder geval alvast een heel eind op weg helpen op zoek naar de site die bij jou past. Je vindt onze datingsitevergelijker hier.